Home | Contact us | My Profile| Sign In| Member Login| Counseller Login
  Ranking | Exams | Online Test | Results | Blogs | Career Counselling | News Room | Study Abroad | Add Your Institute

 
Universities in India
Open Universities
Central Universities
Deemed Universities
Institution in India
Pvt./Govt./Atonomus
IIT/IIM/ITS etc.
Colleges in India
Medical
Engineering
Management
State/Alpha/Search
Courses in India
Regular
Part Time
Correspondence
High School
Statewise
ICSE
CBSE
Study Abroad
TOFFEL
ACT
GRE
GMAT
Question Bank
Solved Papers
Company Papers
Placement
Solved Paper
INFOSYS WRITTEN TEST ON 14th JULY,2006 AT Combined Campus, MAIT, DELHI
Q1) Very simple question, actually a sitter…Like

Azhar scores 26 runs less than Dravid, Dravid scores these many more than Jadeja, and so on for 5 players….And were asked to find total runs scored.

Simple Equations lead to individual runs of players and answer was deduced..

It came 338 in our case…                                                         (3 marks)

 

Q2)A water tub has two taps to fill it and a drain pipe. One tap takes 10 minutes to completely fill the tub and other tap takes quarter of an hour to completely fill it. The drainage pipe can empty the tub in exactly 7 and a half minutes.

Starting from empty tub, if both taps are opened simultaneously and the drainage pipe is also opened, how much time will it take to fill the tank(if ever it fills up)?      (3 marks)

 

Q3) There are three triplets to a couple: Annie, Fanny and Danny. The couple finds dirty footprints on the floor of kitchen. All of them have same foot size, so they ask them as to who did it. To which they replied:

Annie: I didn’t do it

Fanny: Danny did it

Danny: Fanny is not lying

Out of three kids, only one of them is saying truth.

Whose footprints were on the floor???                          (4 marks)

 

Q4) Series question,                                                                 (6 marks)

(a)    2,4,6,8,12,12,20,16, ??

(b)   3,6,13,26,33,66,??

 

Q5) A large cube is has all its faces painted  red. It is cut into 27 small equal cubes by 4 cuts. Find out how many of them have

(a)3 red faces

(b)2 red faces

(c) 1 red face

(d) no red face                                                                          (8 marks)

 

Q6) A man starts from XYZ city and drives a constant speed. After some time he sees a milestone with two digits written on it. after he drives for an hour, he sees another milestone with the same digits, but in reversed order. After another hour of journey, he sees another milestone with original digits but with a zero between them.

What was the speed of his car if milestones show kilometers?                                        (5 marks)

Q7) A man spend one sixth of his life as a child, one twelfth life as a youngster and one seventh life as a bachelor. After 5 years of his marriage, he was blessed with a son who died four year earlier than him at an age half of his final age. At what age he died??

                                                                                                            (5 marks)

 

Q8)In a family there are certain brothers and sisters. Each brother has as many sisters as brothers and each sister has twice the number of brothers than sisters for her.

How many brothers and sisters are there in the family??             (3 marks)

 

 

Q9) I cant remember the language correctly, but here is an epitome of the question:

A man asked a taxi driver his number to which he replied:

If you divide my taxi no with 2,3,4,5 or 6, it leaves a remainder 1, but it is completely divisible by 11. And there’s no other taxi driver in the city having a smaller number than my taxi who can say the same.

What was his taxi no??                                                             (5 marks)

 

Q10) Analytical Barrons type question:

 

In a store, the positions of Buyer, Floorwalker, Manager, Cashier and Clerk which are held by A,B,C,D,E.

 

Floorwalker and Clerk have their lunch from 11:30 to 12:30 while all others have their lunch from 12:30 - 1:30

 

Mrs A and Mrs C are sisters.

 

A and B bring there own lunch and play cribbage during there lunch hours.

 

D has nothing to do with E, ever since D once returning from lunch early found E gone and reported him to manager.

 

Clerk and the cashier share a bachelor’s flat.

 

Find A,B,C,D’s occupation???                                                 (8 marks)

 

 

The questions above were not in this order and some marks weightage was also different(I forgot exact weightage for3,4,5 marks questions)

I am enclosing solutions and answers in adjacent file

 


 

INFOSYS WRITTEN TEST(SOLUTIONS) 14th JULY,2006  MAIT,

Answers:
 

Ans 1) 338..no explanations

 

Ans 2) 30 minutes

Tap 1 fills 1/10 tub in a minute

Tap2 fills 1/15 tub in a minute

In one minute, tub filled by two taps = 1/10 + 1/15

Drainage pipe empties 2/15 tub in a minute(1/7.5)

 

Total tub filled in one minute= 1/10+1/15-(2/15)=1/30

So tub takes 30 minutes to fill.

 

Ans 3) Annie’s foot prints

I solved this question by hit and trail.

I first took Annie as truthful, then Fanny as truthful and then Danny as truthful and the answer was easily derivable….

 

Ans4)  (a) 30

Separate even position terms and odd position terms, u will get

Even position terms: 4,8,12,16…….(multiples of four)

Odd position terms: 2,6,12,20…..(the difference between consecutive terms is in A.P….

                                                            Like 2+4=6

                                                                    6+6=12

                                                                   12+8=20

                                                            thus,20+10=30)          

            (b) 73

 

the series goes like this:

3

3*2=6

6+7=13

13*2=26

26+7=33

33*2=66

66+7=73

That is, multiply by two and add 7 alternatively.

 

Ans5) (a)8

            (b)12

            (c)6

            (d)1

Pure analytical question, no explanation required.

 

Ans 6) 45 kmph

Let speed of car be x kmph

Let at first he sees digits as ‘ab’…that is the value of number is: 10a+b

After traveling for one hour, he sees the number as ‘ba’…thus its value is 10b+a

After traveling another hour,he sees the number as ‘a0b’…thus value is 100a+b

 

Now,

10a+b+x=10b+a..which gives x=9b-9a

10b+a+x=100a+b..which gives x=99a-9b

 

Equating we get,

b=6a

since ‘a’ and ‘b’ are digits, a=1 and b=6 and thus x=45

 

Ans7)84 years

 

Let the final age of man be ‘x’ years

He spent x/6 in childhood

He spent x/12 in youth

He spent x/7 as bachelor

and 5 years as bachelor

At the time of birth of his son, his age was: x/6+x/12+x/7+5

His son was of age x/2 when son died

At the death of his son, man’s age: x/6+x/12+x/7+5+x/2

According to question

x/6+x/12+x/7+5+x/2=x-4

solve for x

 

Ans 8)3 girls and 4 boys in family

 

let the number of  girls in family be x

Thus, the number of  boys in family =x+1

 

Since each girl have twice the number of bros than sis,thus

No of sis for a girl=x-1

No of bros for a girl=x+1

And, thus x+1=2(x-1)

Gives x=3

 

Ans9) 121

 

LCM of 2,3,4,5,6 is 60

Since they all leave remainder 1, the number should be 61,

But 61 is not divisible by 11

 

Next higher number divisible by 2,3,4,5,6 is 120 and adding the remainder becomes 121 which is divisible by 11 as well satisfying all the conditions

 

 

Ans 10)

A-Manager

B-Cashier

C-Floorwalker

D-Clerk

E-Buyer

 

Pure analytical question, no explanations